#8 – Velikonoční skop

V neděli, den před Červeným pondělím, mě napadlo, že bych mohl do svého příbytku pustit trochu té velikonoční atmosféry. Myšlenka pečení beránka na sebe nenechala dlouho čekat a tak jsem se pustil do přípravy. Sehnal formu, doplnil zásoby a upekl si svého historicky prvního velikonočního beránka 🙂

 

Vymazaná a vysypaná forma (už jsem byl poučen z minula a věděl jsem jak a čím – děkuji, že jste to do receptu napsali…)

 

I bílky už jsem vyšlehal bez obtíží 🙂

 

Trouba je vyhřáta na přesnou teplotu (“…vhodně vyhřejte troubu…”)

 

Těsto jsem trochu vylepšil, čímž nabylo na množství. Tak jsem byl odsouzen k jeho snědení 🙂

 

FAKT to funguje, vypadá to!

 

A je tu, skop 🙂

 

Byl jsem absolutně nepřipravený na to, že se beránek zdobí. Tudíž nemá mašli a místo očí a nosu má hřebíček, což je jediná celkem vhodná věc, kterou mám k takovému účelu.

 

Hned ráno šel na jatka.

 

Vypadal hezky a byl moc dobrý 🙂