#8 – Velikonoční skop
V neděli, den před Červeným pondělím, mě napadlo, že bych mohl do svého příbytku pustit trochu té velikonoční atmosféry. Myšlenka pečení beránka na sebe nenechala dlouho čekat a tak jsem se pustil do přípravy. Sehnal formu, doplnil zásoby a upekl si svého historicky prvního velikonočního beránka 🙂
Vymazaná a vysypaná forma (už jsem byl poučen z minula a věděl jsem jak a čím – děkuji, že jste to do receptu napsali…)
I bílky už jsem vyšlehal bez obtíží 🙂
Trouba je vyhřáta na přesnou teplotu („…vhodně vyhřejte troubu…“)
Těsto jsem trochu vylepšil, čímž nabylo na množství. Tak jsem byl odsouzen k jeho snědení 🙂
FAKT to funguje, vypadá to!
A je tu, skop 🙂
Byl jsem absolutně nepřipravený na to, že se beránek zdobí. Tudíž nemá mašli a místo očí a nosu má hřebíček, což je jediná celkem vhodná věc, kterou mám k takovému účelu.
Hned ráno šel na jatka.
Vypadal hezky a byl moc dobrý 🙂